torsdag 19 juli 2012

Testat Dompans hembrygder.

För någraveckor sedan skrev jag ett inlägg på humle.se och undrade om det var någon som var intresserad av att byta hembrygd öl. Står man hemma i sitt bryggeri och tillverkar öl vill man gärna ha någon slags feedback på hur ölen smakar. Dom gånger jag bjudit på min öl till närmast sörjande har reaktionen alltid varit positiv. Inte så oväntat.
Dompan skrev i tråden att han var intresserad av att byta öl men i skrivande stund hade han precis en veteöl på gång och skulle återkomma när den var färdig. Så för en vecka sedan kontaktade han mig igen och vi upptäckte att vi bodde nära varnadra, perfekt. Han kom över till mig och vi bytte öl med varandra och växlade några ord om våra alster. Jag överlämnade två av mina veteöl och fick i gengäld två flaskor, en IPA och en belgisk wit.
Ej namngiven IPA samt Summer Heat Wheat.
Jag har nu provsmakat bägge ölen tillsammans med min älskling. Den belgiska wit:en smakade mycket bra och skummkronan var tät och fanns kvar hela tiden medans IPA doftade ljuvligt men saknade lite kropp. Skummet var ganska så klent och försvann efter ett tag. Kanske var IPA för kall när den serverades. Hursom, jag ger den belgiska veteölen 4/5 och IPA får en svag 3/5.

Finns det fler som är intresserade av att byta öl under enkla former så går det att kontakta mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar