tisdag 12 juni 2012

Test av Partyfat anläggningen.

Så var det då dags att prova Partyfat anläggningen och se hur den fungerar. Jag har lagrat två fat på fem liter med vete öl, Batch 5. Den flasktappade varianten har avsmakats och fått godkänt. Hur smakar den fatlagrade ölen jämförelsevis?
Det var inga problem att ansluta kolsyretuben till reugulatorn. Mellan dessa två enheter måste man ha en koppling gjord i Schweiz med packningar, super dyr och jag fattar inte hur den kan kosta en mindre förmögenhet. Från regulatron går sedan en armerad slang till Partyfatet och ner genom ett stigarrör.
Tryckte utan problem ner stigarröret i fatet genom att trycka in den lilla vita plastploppen som sjönk ner i fatet. Röret och alla andra delar hade jag noggrant gjort rent med Star San, hellre för mycket än för lite.
Sedan var det dags att vrida på kolsyran till fatet. Hade läst på forum att trycket bör hamna kring 1,5-2 Bar. Nu var det bara att trycka på tappkranen och se om öl flödade.

Efter första försöket är jag nöjd, ölen smakade betydligt bättre med extern kolysra jämfört med flaskans prajmning. Dessvärre så tycker jag att tappkranen är dålig, den läcker och känns smäckig. Får se mig om efter en bättre kran senare om den fortsätter att droppa.

3 kommentarer:

 1. Ser smaskens ut!
  Synd med läckande kran, känner igen det.
  Fick en som läckte liter med öl på källargolvet.
  Skruva åt locket, hjälper det inte så reklamera den.
  Jag har flera kranar som sitter under tryck för jämnan. De är annars helt okej och går att lita på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyckades trycka in handtaget och då slutade det droppa. Syns i slutet på filmsekvensen. Däremot nästa gång jag häller upp så droppar den igen. Får vänta till fatet är tömt och se hur konstruktionen ser ut. Har precis som du också erfarit sett dessa kranar på andra ställen och fungerat ok.

   Radera
 2. Får man fråga var du fick tag på delarna?

  SvaraRadera